revista ta
Directioneaza 2% din impozitul pe venit
coperta  |  cuprins  |  redactie  |  carte de oaspeti  |  newsletter  |  abonamente  |  contact alege:  


Te uiti in jur. Toti cauta un reper. Directioneaza 2% din impozitul pe venit catre Sola Scriptura pentru ca Sola Scriptura este raspunsul cautarilor reusite!. CE ESTE "SISTEMUL 2%"?
Fiecare cetatean care castiga un venit plateste statului un impozit. Anul acesta a fost inclus in Codul Fiscal o prevedere numita "2%". Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze, in fiecare an, 2% din impozitul pe venitul lor, catre o organizatie non-guvernamentala, asociatie sau fundatie.. Puteti astfel decide catre cine merg 2% din impozitele dumneavoastra!

. CE NU ESTE SISTEMUL 2%?
2% nu este un impozit suplimentar. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau altfel de contributie personala, ci este o parte a bugetului de stat, care este directionata de fiecare cetatean in parte spre sectorul neguvernamental. Diferenta este ca de acum poti decide ce destinatie sa aiba aceasta suma, avind posibilitatea sa o directionezi catre o asociatie sau o fundatie pe care vreti sa o sprijiniti.

. DE CE ESTE PREVEDEREA "2%" IMPORTANTA PENTRU SOLA SCRIPTURA?
Sola Scriptura este o asociatie non-profit, non-guvernamentala, care ofera gratuit:

  • studii de sanatate, educaţie, familie si biblice prin corespondenta
  • Biblia pe suport audio pentru persoane nevazatoare
  • Publicatia "Revista ta" - o revista pentru sufletul tau
  • 3 site-uri: (www.solascriptura.ro; www.devotional.ro, www.revistata.ro)
  • Emisiuni radio
  • Centre cu librarie si biblioteca

In cei cinci ani de activitate peste 80.000 de persoane au ales studiile prin corespondenta. In cursul unui an au fost distribuite 100.000 de exemplare ale publicatiei "Revista ta". Anual se distribuie 4.000 de casete pentru persoanele nevazatoare. Daca in anul 2000 exista un singur centru cu librarie si biblioteca, astazi putem vorbi de 11 astfel de centre in mai multe orase din tara. (Bucuresti, Buzau, Campina, Constanta, Iasi, Navodari, Ocna Mures, Ploiesti, Pitesti,  Targoviste, Targu Mures). In curand ne veti putea gasit la Alexandria, Arad, Bacau, Sibiu.  
Proiectele pe care le vom desfasura in viitor includ:

  • Asigurarea continuitatii proiectelor realizate pana in prezent
  • Extinderea proiectului "Centre cu librarie si biblioteca"
  • Infiintarea unui centru de resocializare in localitatea Targsorul Nou, judetul Prahova pentru persoane eliberate dupa o detentie prelungita

De aceea, aparitia prevederii "2%" in Codul Fiscal reprezinta pentru Sola Scriptura o oportunitate
Directionand 2% din impozitul vostru catre Asociatia Sola Scriptura, veti face dovada ca apreciati munca si eforturile noastre si ca ne acordati incredere.

. CUM SA PROCEDEZ?
Pasul 1. Daca v-ati hotarat sa alegeti ca beneficiar Asociatia Sola Scriptura, notati datele noastre de identificare:
. Numele organizatiei: Asociatia Sola Scriptura
. Codul de identificare fiscala (codul fiscal): 14297964
. Contul bancar in format IBAN: RO81BRDE445SV47505254450  BRD AGENTIA JOLIE VILLE
Pasul 2. Trebuie sa completati datele Asociatiei Sola Scriptura pe DECLARATIA DE VENIT GLOBAL pe care o veti depune la Administratia Financiara.
Declaratia se poate obtine de la administratiile financiare sau se poate descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice.
Daca aveti venituri de la un singur angajator , acesta va completa fisa fiscala de tip 1 (FF1), iar dumneavoastra trebuie sa completati declaratia de venit global. Nu va dura mai mult de 5 minute!
- Completati Capitolul A: Date de identificare ale contribuabilului (nume, adresa, telefon, cod numeric personal, etc.)
- Capitolele B-G nu se completeaza
- Completati capitolul H, sectiunea 2: Sponsorizare entitate nonprofit. Treceti datele organizatiei: denumire, cod fiscal si cont bancar (atentie, contul bancar IBAN are 24 de caractere!). Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, lasati casuta goala si suma va fi calculata de catre organele fiscale.
Daca aveti venituri din mai multe surse (colaborari, chirii, prestari servicii etc.):
Completati capitolul H, sectiunea 2: Sponsorizare entitate nonprofit (ca mai sus!).
Pasul 3. Trimiteti prin posta declaratia de venit global administratiei financiare de care apartineti, sau depuneti-o personal pana la 15 mai 2006.
Asta-i tot! Va multumim! Ati adus o contributie la buna cheltuire a fondurilor publice si ati sprijinit organizatia noastra!

©2004 revista ta. toate drepturile rezervate

professional webdesign